Alphacam bij Cora Techniek: maximale productiviteit én flexibiliteit

Cora Techniek uit Asten is specialist op het gebied van Solid Surface materiaal (zoals Corian en Hi-Macs). Met name binnen de keuken- en badkamerbranche, maar ook vanuit reguliere interieurbouwers ontstond steeds meer vraag voor toepassingen in onder andere publieke gebouwen, hotels en gezondheidszorg. Door deze groei koos men voor fabrieksuitbreiding en voor de aanschaf van een nieuwe 5-assige CNC-machine. Dat vroeg ook om andere en betere software.

Mede-eigenaar Maik Idzes: “Zoals veel bedrijven werkten wij nog met allerlei losse systemen en programma’s. We gingen daarom op zoek naar een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk pakket. Er is uitgebreid met diverse partijen gesproken, maar de ERP software van Proteus gaf ons uiteindelijk het beste gevoel.”

De CNC-machines zijn enorm belangrijk voor Cora Techniek. “Met een CNC-machine is het mogelijk om sneller en nog nauwkeuriger te werken. Tevens is de techniek van 5-assige CNC’s simpelweg met de hand niet na te bootsen. Maar het implementeren van een dergelijke machine is niet eenvoudig. Zo heeft elk merk en type CNC-machine een ander besturingssysteem.” Om dat voor de lange termijn te optimaliseren koos Idzes tevens voor de aanschaf van Alphacam.

Deze CAM-software vereenvoudigt de stap van ontwerp naar productie en is gericht op de aansturing van eenvoudige tot complexe 5-assige bewerkingen op CNC machines. Daarmee zorgt deze voor maximale productiviteit, betrouwbaarheid én flexibiliteit. “Onze medewerkers vinden het ideaal. Ze hoeven slechts één CAD programma en Alphacam te leren en dus niet de software van iedere aparte CNC-machine. De aanschaf van deze software is gewoon essentieel voor de verdere groei van dit bedrijf.”

Het hele interview met Maik Idzes leest u op Binnenwerk Online. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Alphacam-software voor uw bedrijf, lees dan snel verder.