Alphacam: klaar voor Industrie 4.0

Industrie 4.0 zorgt voor een hogere flexibiliteit en efficiënter werken, maar vergt wel de juiste software. Proteus sales manager Henk van Heuveln sprak met vakblad Interieurbouw over de nieuwste ontwikkelingen en de specifieke de rol van Alphacam daarin.

“De essentie van Industrie 4.0 is het samengaan van slimme software, machines en mensen, die gezamenlijk de fabrieken van de toekomst aansturen”, aldus van Heuveln. “Daarin draait alles steeds meer om de productie van individueel maatwerk op basis van commissie. Gekoppelde automatisering en data-analyse spelen een belangrijke rol in de verdere verfijning van deze productieprocessen.”

De implementatie van Industrie 4.0 in een productieomgeving stelt een interieurbouwer voor heel wat uitdagingen: de precieze aanpak, het omscholen en/of opleidingen van bepaalde medewerkers en andere aspecten maken deel uit van een stappenplan dat zich niet in een handomdraai laat realiseren.

Snellere werkvoorbereiding
“Het vergt een heel andere aanpak, waarbij de aansturing door een kwalitatief softwareprogramma van groot belang kan zijn voor een snellere werkvoorbereiding, efficiënter gebruik van CNC-machines en een groter gebruiksgemak”, aldus Van Heuveln. Met Alphacam heeft Proteus Systems op dit vlak een sterke troef in handen. De onafhankelijke softwareoplossing stuurt vrijwel alle CNC-machines van diverse fabrikanten aan en speelt ook gepast in op de nesting-technologie.

Het gehele interview met Henk van Heuveln leest u op de website van Interieurbouw.

Meer ontdekken over de vele mogelijkheden van Alphacam? Lees dan snel verder.