Referenties

Kwaliteit leveren tegen scherpe prijzen is tegenwoordig niet meer voldoende om de toenemende concurrentie een stap voor te blijven. Door op het juiste moment in te spelen op technologische ontwikkelingen en weloverwogen gebruik te maken van innovaties en specialisaties, positioneren bedrijven in de houtsector zich stevig in de markt.

Als leverancier van CAD/CAM software ondersteunt Proteus Systems veel bedrijven in verschillende branches waaronder de interieurbouw, meubelindustrie, houthandel & -bewerking en afbouw. Littel Interieurbouw uit Schoonhoven is een veelzijdig interieurbouwbedrijf dat interieurs op maat ontwerpt, produceert en op locatie monteert. Na aanschaf van een geavanceerde vijf-assige CNC machine was aansturing via Alphacam een belangrijke keuze.

“Alphacam is logisch opgebouwd en heeft een open structuur waardoor bewerkingen na het inlezen van een tekening eenvoudig te realiseren zijn”, aldus Chiel Jan Littel. “Deze flexibiliteit is één van de sterke punten van de CAD/CAM oplossing, evenals de machine onafhankelijkheid waardoor meerdere CNC machines centraal kunnen worden aangestuurd.

De innovatieve CAD/CAM functionaliteit maakt geïntegreerde ontwerpberekeningen mogelijk tijdens het calculatietraject. Zelf tekeningen maken in Alphacam verloopt logisch, evenals het importeren en bewerken van 2D en 3D tekeningen van andere CAD pakketten. Ook het toekennen van de juiste gereedschapsbanen gebeurt snel en efficiënt.

CAD/CAM Software

  • Voor alle CNC machines
  • 3- tot en met 5 assige aansturing
  • Automatische nesting
  • Optimaal uitbreidbaar
  • Altijd up-to-date

Plaatoptimalisatie Software
Naast CAD/CAM software van Alphacam ontwikkelt en implementeert Proteus Systems ook plaatoptimalisatie software. Deze innovatieve software leidt de gebruiker op zeer eenvoudige wijze van aanvraag/calculatie naar productie. Dit houdt dus een optimale ondersteuning in van de calculator of werkvoorbereider.

Door slechts het ingeven van een stuklijst en het specificeren van het beschikbare materiaal worden de zaag en/of knipschema’s gegenereerd. Hierbij wordt rekening gehouden met zaagverliezen, kantrechten en fineerrichting. De gebruikte methodes zorgen voor besparingen op het basismateriaal die wel kunnen oplopen tot 20%.